Децата от Долна Студена влязоха в обновената си градина

Радостната глъч на малчуганите се разнесе из стаите на втория им дом

Детската градина „Щастливо детство“ в Долна Студена отново отвори врати за малките палавници след като беше основно обновена. Радостната глъч на малчуганите се разнесе из стаите на втория им дом. Не само децата, но и повечето от родителите, с нетърпение влязоха и разгледаха с интерес обновените занимални, спални и сервизни помещения., защото ремонтните дейности продължиха малко повече от месец. Сградата отдалеко привлича погледите не само на местните жители, но и на хората, които преминават през населеното място.

„Съществуването на детска градина е не само предпоставка, но и доказателство, че малките населени места продължават да живеят. Винаги могат да се постигнат добри резултати, когато има желание и единодействие между институциите“, не скри кметът на селото Николай Стойчев.

Целият ремонт на сградата в размер на повече от 120 000 лева се извърши със средства от бюджета на община Ценово. Паралелно с това беше привлечен финансов транш от 5000 лева по ПУДООС за монтиране на детски съоръжения, пейки, беседка и обновяване на околното пространство в двора на детското заведение.

Детската градина е с нова топлоизолация, изцяло е подменена покривната конструкция, монтирана е нова дограма,. Децата вече се радват на новото обзавеждане, което е в унисон с възрастта им. „Опитахме се да отговорим на съвременните изисквания на образователно-възпитателния процес. Преподавателите всеки ден редовно работят с повече от тридесет деца“, уточни директорката на ДГ „Щастливо детство“ Стефка Леонова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)