Среща на ръководството на Община Русе с доставчици на социални услуги

Повод за срещата е усложнената епидемична обстановка в дома за стари хора „Възраждане“

Среща на представители и директори на доставчици на социални услуги с ръководството на Община Русе се проведе днес, 30 юли, в Пленарна зала.

Повод за срещата е усложнената епидемична обстановка в дома за стари хора „Възраждане“. Неин инициатор е временно изпълняващият длъжността кмет Енчо Енчев, който обобщи ситуацията и даде яснота и препоръки за единни действия. Г-н Енчо Енчев призова всички представители и директори на доставчици на социални услуги да не правят компромиси при спазването на строгите противоепидемични мерки и упражняването на контрол.

На срещата присъстваха Спасимир Димитров – директор дирекция „Обществен ред и сигурност“, и Катя Петрова – директор дирекция „Социални дейности“, които увериха, че са на разположение за съдействие и апелираха към ръководителите стриктно да следят и контролират екипите си за спазване на утвърдените мерки за безопасност.

По време на срещата стана ясно, че всички организирани мероприятия, детски и спортни лагери ще бъдат отменени, докато обстановката се нормализира.

Г-н Енчев категорично подчерта, че са осигурени дезинфектанти и предпазни материали за всички заведения, предлагащи социални услуги.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов