Продължава пръскането срещу комари днес в Русе

Пръскане срещу комари с наземна техника ще бъде извършено днес на територията на град Русе.       

Планираното за днешния ден третиране по река Дунав се отлага заради неблагоприятни метеорологични условия и силно течение на реката. Речната обработка ще се извърши в три последователни дни, когато времето позволява.

Организацията за наземното третиране се извършва в присъствието на общински служител от отдел „Екология“, който контролира и зареждането на техниката с препарат и следи за необходимото съотношение.

Тази вечер в 21:00 ч. стартират пет съвместни екипа, в които участват и служители на отдел „Екология“, които осъществяват пряк контрол върху обработените площи.

Прави се и допълнителен анализ на популацията на комарите и ефективността на извършените третирания. На 6 юли за едно денонощие в  Парка на младежта е поставен капан за комари, който е отворен на следващия ден.  Анализът показва дали инсектите са по-малко след третиране. След дезинсекцията днес ще бъде поставен нов капани за извършване на количествен анализ на вредителя и качествен за извършеното третиране.

Припомняме, че миналата седмица беше извършена дезинсекция и в  малките населени места и се организира съгласувателен режим за третиране по бреговете на река Дунав при добри метереологични условия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов