И. д. кмет на Община Русе Димитър Недев издаде нова заповед

Нова заповед, съобразена с наредбите на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката, издаде и.д. кмет на Община Русе Димитър Недев.

В нея се набляга на спазваните и към момента противоепидемични мерки за отстояние и стриктна организация на предлаганите услуги от страна на Община Русе.

Община Русе обявява телефон – 082 506 769, на който може да се заявят закупуването на хранителни продукти и лекарства всеки ден от седмицата, помощ за болни и трудно подвижни лица, които имат затруднения при ежедневното си обслужване и за които не е указана подкрепа от близки и познати.

В работните помещения на Община Русе НЕ се допускат лица с прояви на остри респираторни болести. Ограничава се достъпът на външни посетители във всички административни сгради на Общината с цел да се избегне струпването на хора на едно място.

Припомняме, че на всички входове на Община Русе има поставени дезинфекционни препарати, както и указания за безопасност на здравето.

Приканват се всички граждани и юридически лица, които искат да окажат съдействие, да се обърнат към Община Русе на горещия телефон – 082 506 794 и към БЧК Русе – 082 845 424.

Линк към Заповедта тук.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"