Много отличия за музикалните изпълнители на Русе от конкурса „Звукът на времето“

Конкурсът „Звукът на времето“ се проведе между 3-ти и 5-и юли за поредна година в град Велико Търново. В него участваха над 200 певци и инструменталисти от цяла България, като заради пандемията от коронавирус за първи път не се включиха участници от чужбина.

Конкурсът е в културния календар на гр. Велико Търново и Министерството на културата. След проведена анонимна анкета той е класиран на второ място сред всички проведени в страната конкурси за 2019 г. И тази година директорката на конкурса Петя Василева  бе създала изключителна организация, а всички противоепидемични  мерки бяха спазени. Изпълненията на участниците се излъчваха онлайн.

Музикалното състезание за инструменталистите се състоя в изложбената зала „Рафаел Михайлов“. Вокалните изпълнители се състезаваха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.  Професионалното жури с председател Маргарита Хранова  и членове Нели Андреева и Клаудиа Василаче – Румъния присъди следните престижни награди на децата от Вокално студио „Слънчеви ноти’’ с  ръководител Наталия Константинова:

Във възрастова група 4-5 годишни деца – Ема Солтарийска с песента „Малката певица“ е на 2 място.

Във възрастова група 7-годишни деца – Мартин Василев с песента „O, Darling е на трето място, а Дария Стефанова с песента Междучасие“ е на първо място.

Във възрастова група 8-годишни деца – Ивайла Илиева с песента „На купон“ е на второ място, а Бориса Кунева с песента „Маленкая  страна“ е на първо място.

Във възрастова група 12-годишни деца – Габриела Илиева с песента „Hero е на трето място.

Във възрастова група 13-годишни деца – Никола Желязков с песента „Междучасие“ и Михаил Петров с песента „Да започнем отначало“ са класирани на второ място.

Община Русе подкрепя младите таланти на Русе и изказва благодарност на всички участници и наградени, както и на вокалния педагог и ръководител на Вокално студио „Слънчеви ноти“ Наталия Констатнинова – с пожелание за още повече успехи и поводи за гордост.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)