Запасни поднесоха цветя пред Мемориала на загиналите в Ценово

Представители на общинската организация на РСОСЗР в Ценово поднесоха цветя пред Мемориала на загиналите във войните. Малката група отбеляза 75-годишнината от победния 9 май и Деня на Европа. В условията на епидемия от коронавирус се спазиха всички санитарни мерки за безопасност. Пред паметника се развя и знамето на общинската организация на запасното войнство. В церемонията се включи и пенсионираната учителка Денка Филипова. Тя рецитира част от любите си стихове, посветени на безстрашните воини, отдали живота си за свободата на България. Жената с посребрели коси разказа вълнуващи спомени за родствениците си, загинали по време на Втората световна война.

О.з. кап. Личко Русанов – секретар на общинската организация на запасните, в краткото си приветствие изтъкна заслугата и на българските войници и офицери, участвали в победния марш на Червената армия. „За всеки един от нас трябва да е повече от ясно, че ако не беше извоюван с милиони жертви Деня на победата, изобщо не можехме да мечтаем за обединена Европа“, изтъкна той.

На Мемориала на загиналите във войните в Ценово са изписани имената на 49 достойни българи от населеното място,  отдали живота си за свободата на Отечеството. Четирима от тях са загинали във Втората световна война.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов