"Празник на буквите“ с видеовръзка за първолаците от Ценово

Първокласниците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово емоционално се сбогуваха с букварчетата

Първокласниците от ОУ „Христо Ботев“ в Ценово емоционално се сбогуваха с букварчетата и разлистиха първите страници на читанките си. Това стана по време на „Празник на буквите“, който се провежда традиционно в училището. За разлика от друга година сега момичетата и момчетата си дадоха среща във виртуалната класна стая и с помощта на видеовръзка.

„Празникът е много важен за децата. Да познаваш буквите и да можеш да четеш е една от големите крачки в развитието и израстването на младия човек. Подготовката за „Празника на буквите“ беше започнала още преди обявяването на извънредното положение“, сподели директорката на учебното заведение Камелия Леонова. Допълнителен стимул на учениците за подготовката на тържеството даде и преподавателката Диана Тодорова. Повечето от родителите също се включиха в изработването на корони с изписани на тях букви.

Децата прочетоха  азбучно стихотворение и любими приказки, подреждаха думи в изречение, проведоха състезания, за да проверят знанията си по грамотност. Малките палавници бяха силно окуражавани от родителите си. След въвеждане на виртуалното обучение почти всички първокласници показаха не само добри технически познания, но и отлично владеене на преподавания материал. Засега само едно дете получава задачите си на хартиен носител.

Предварително първолаците бяха получили пликове с уговорката да не ги отварят до провеждане на тържеството. След като учителката даде „зелена светлина“ малките палавници разбраха каква е следващата крачка, която трябва да направят. В торбичките ръководството на училището беше сложило читанка, тетрадка, занимателна книжка и по един шоколад.

По инициатива на училищното настоятелство за социално слабите семейства с ученици бяха подготвени и раздадени пакети с хранителни продукти от първа необходимост- боб, леща захар, макарони и ориз.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов