Община Русе подкрепи инициативата "Убий скоростта, спаси дете"

Днес пред СУ „Христо Ботев“ се състоя официалната част на ежегодната кампания на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“. На нея присъстваха г-жа Кремена Минева – началник на отдел „Транспорт“ към Община Русе, представители на „Оргахим АД“ Русе, които подкрепят инициативата, както и водещата Евелина Павлова.

Община Русе се включи в кампанията и през тази година, като са боядисани пешеходни пътеки на ул. „Пирот“, на ул. „Христо Г. Данов“ и на ул. „Александровска“. В събитието се включиха и деца от Детска градина „Радост“, които преминаха през освежената днес пешеходна пътека пред СУ „Христо Ботев“. Посланието на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ се разпространява в градовете и чрез информационни табели в близост до училища, както и стикери с логото на инициативата, залепени на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт.

Инициативата се организира за 15-та поредна година и насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца. По случай наближаващия първи учебен ден, редица български общини подкрепиха инициативата, с която да напомнят на шофьорите, че нито една спестена секунда на пътя не струва колкото живота на едно дете.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов