Община Русе за поредна година ще се включи в инициативата на BTV „Да изчистим България заедно”

Община Русе за поредна година ще се включи в инициативата на BTV „Да изчистим България заедно”, която ще се проведе на 14 септември 2019 г.

Кампанията е най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и красива в дългосрочен план. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда в света.

На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела, като обновят детски площадки и градинки, спасят унищожени гори или засадят нови, ремонтират туристически табели и заслони, боядисат пейки и дадат други добри примери, с които да направят България не само по-чиста, но и по-красива.

Консумативи за кампанията „Да изчистим България заедно” ще се раздават в Община Русе, ул. „Олимпи Панов” №6, отдел „Екология" до 13-ти септември включително от 8.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.30 ч. За справки, записвания и информация може да се обадите на тел. 082 881 693, 082 881 793, 082 881 792.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов