Светлана Ангелова поздрави жителите на Караманово по повод Деня на родилната помощ

Народният представител от ГЕРБ – Русе Светлана Ангелова поздрави жителите на село Караманово /Община Ценово/ по повод Деня на родилната помощ, по - популярен като Бабинден. Събитието се състоя с участието на десетки местни жени в клуба в центъра на населеното място.

„Българите честват Деня на родилната помощ – 21 януари от древни времена и почитат и до днес грижите и радостта към новородените, към нашите наследници в бъдещето, посрещани в ръцете на по-възрастните и по-опитните”, каза Светлана Ангелова. Тя отправи най-сърдечни поздравления за празника към всички лекари, акушерки и баби, като същевременно изрази своята благодарност и възхищение от неуморния труд, на който са орисани за радост на най-малките и техните родители.

„На всички Вас желая здраве, свежи сили и по-спокойни бъдни дни, за да ни носите с гордост неповторимите мигове на щастие, в които приветстваме новия живот в община Ценово”, каза в заключение депутатът.

Празненството продължи с възстановка на местен обичай в чест на бабата и новороденото, много песни и танци.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"