Евродепутатът Андрей Новаков посети общините Ценово, Борово и Иваново

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети общините Ценово, Борово и Иваново в рамките на тридневната си визита в Русенска област. Той започна обиколката си от Община Ценово на 3 ноември заедно с народния представител от ГЕРБ  – Русе Пламен Нунев. Андрей Новаков и Нунев присъстваха на тържествен водосвет за здраве на жителите на село Караманово /Община Ценово/. Той се състоя в ремонтирания храм „Свето Възнесение Господне“. След това се състоя среща с жителите на населеното място.

По обед бе открита нова зала за фитнес в Новград. Те прерязаха лентата заедно с д-р Петър Петров – кмет на Община Ценово, и Диана Копчева – кмет на село Новград. Копчева сподели радоста си, че всички желаещи ще могат да тренират в населеното място, като за младите това ще допринесе при възпитанието им в отговорност и постоянство, а освен това  и  в изграждането на дисциплина. Проектът се случи благодарение на д-р Петър Петров, който винаги споделя нашите идеи, подчерта Диана Копчева.

Искам много млади хора и деца да спортуват тук, С общи усилия и с помощта на нашите народни представители постигаме много неща. Виждате, че селата от Община Ценово вървят напред, заяви д-р Петров, като подари икона на Света Богородица с пожелание да закриля всички деца и цялото село. Предстои реализацията на още много проекти в региона, добави той.

Радвам се, че тук присъства евродепутата Андрей Новаков, която е голям приятел на Новград, каза д-р Петров, който му подари икона и пясъчен часовник с герба на общината с пожелание да отчита времето от новия мандат след месец май 2019 година.

Винаги можем да разчитаме на Андрей Новаков, посочи Пламен Нунев и изброи някои от примерите за подкрепа в отделните населени места тук. Предстои евродепутатът да дари и телевизор за пенсионерския клуб в Караманово.

Трябва да имате търпение и подкрепяте кметовете, призова депутатът жителите на Новград и отбеляза, че представителите на законодателната власт в България и в Европарламента помагат и защитават постоянно интересите на всички граждани.

Ще продължим да го правим, защото малките населени места трябва да се развиват добре. С всяка изминала година трябва да се надгражда, категоричен бе народният представител.

По – късно Андрей Новаков и Пламен Нунев разговаряха с местните жители.

В ранния следобед двамата направиха преглед на рехабилитацията на участъци от общинските пътища RSE 1001 и RSE 2002 в Община Борово. Посещението бе уважено от кмета на Община Борово Валентин Панайотов, екипът му, кметове на кметства.

Става дума за пътя от село Обретеник до началото на село Горно Абланово и у този до центъра на село Екзарх Йосиф. Финансирането е от Програмата за развитие на селските райони.

Евродепутатът и депутатът посетиха село Брестовица и джамиите в селата Горно Абланово и Обретеник.

Тази вечер в село Сваленик се състоя среща на арендатори, ловни дружинки и представители на ловностопански район „Батаклията“ с участието на кмета на Община Иваново Георги Миланов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов