Евродепутатът Андрей Новаков посети Община Бяла

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков посети Община Бяла. Той започна обиколката си заедно с народния представител от ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, кмета на Община Бяла Димитър Славов и заместника му Атанас Ангелов от детска градина „Пролет“, където е изградена нова детска площадка с комбинирани съоръжения.

В 16 часа Новаков направи преглед на строително – ремонтните дейности в СУ „Панайот Волов“ – Бяла. Близо 3 700 000 лева отпусна през тази година Министерски съвет за довършването на новия корпус, като дружеството – изпълнител работи активно там. Кметът Димитър Славов показа на гостите напредъка в строително – ремонтните дейности, като очакванията са през 2018 година те да завършат.

По – късно кметът коментира как със средства от капиталовата субсидия в размер на 36 000 лева ще се извърши преасфалтиране на целия кооперативен пазар в центъра на града. Там понастоящем се извършва и монтаж на нови търговски павилиони. Евродепутатът оцени високо усилията, които полага общинското ръководство за благоустрояване на града и населените места, като отбеляза доброто взаимодействие със законодателната и изпълнителната власт при изпълнението на националните приоритети на местно ниво. Андрей Новаков и Пламен Нунев разговаряха с жители по време на визитата си в централната градска част, по време на което размениха мисли и идеи за бъдещето на региона.

На 3 ноември Новаков и Нунев ще бъдат в общините Ценово, Борово и Иваново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)