Пламен Нунев награди победителите в международния пробег на Свободния дух Русе – Гюргево

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев награди заелите призовите места в провелия се за трети пoреден път международен пробег на Свободния дух Русе – Гюргево.

Депутатът връчи златния медал на победителя в третото издание на „Пробег на свободния дух Русе – Гюргево“ - кениецът Абел Роп, който измина разстоянието от 15 километра за 43 минути и 25 секунди. Нунев връчи медали и на неговите двама подгласници.

Това се случи по време на официална церемония в центъра на град Русе, където бе финалът на спортната лекоатлетическа надпревара. Час по – рано депутатът официално приветства всички състезатели в бягането, а кметът на Община Гюргево Николае Барбу даде старта му на площада с часовниковата кула в Гюргево.

Събитието бе уважено от много официални лица при откриването и на финала. Сред тях бяха главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, зам.-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, и председателите на организационния комитет Анелия Нунева, Евгени Игнатов, който е също и председател на СЛАК „Дунав“ – Русе и Адонис Пую, председател на СК „Дунарея“ – Гюргево. Зрителите бяха стотици жители и гости на двата града.

Състезанието беше с маршрут 15 км. и започна от Гюргево, пресече река Дунав през Дунав мост и завърши пред Паметника на свободата в Русе.

В надпреварата взеха участие 244 души, сред които представители от България, Великобритания, Сърбия, Румъния, Австрия, Унгария, Кения и Португалия.

Състезанието се организира от СЛАК „Дунав“ – Русе и СК „Дунарея“ с партньорството на Община Русе, Община Гюргево, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Министерство на младежта и спорта на Република България.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов