Пламен Нунев и кметът на Община Бяла инспектираха на новоизградени обекти

Народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на новоизградени обекти. С тях бяха и председателят на Общински съвет – Русе и ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев и канадският строителен предприемач с български корени Игнат Канев. Те посетиха открития преди 2 месеца храм „Свети Пантелеймон“ в квартал „Гара Бяла“, като Игнат Канев бе запознат с историята по неговото изграждане, дарителската кампания, подкрепата на Министерски съвет в завършването му. По повод на посещението бяха изнесени мощите на светците Пантелеймон, Свети Серафим, Свети великомъченик Евстатий Плакида. В престола са вградени частици от мощите на св. Пантелеймон и св. Теодор Тирон. В момента се извършва изографисване на църквата.

По – късно кметът и Пламен Нунев показаха на Игнат Канев и чл. кор. Белоев музей „Освободителна война“ в град Бяла, който е уникален за Русенския регион.

Домакините представиха на гостите промените в Бяла през последните няколко години, осъществените проекти с европейско и местно финансиране – „Арена Бяла“, асфалтирани улици, нови детски и спортни площадки, както и предстоящите. Сред тях е довършването на новия корпус на училище "Панайот Волов", за което са отпуснати близо 3 700 000 лева от държавата. То вече е в ход. Предстои рехабилитация на пътна мрежа на територията на общината, като пътя кв. „Гара Бяла“ – село Босилковци – село Павел, откриването на новото регионално депо за отпадъци и др. Димитър Славов акцентира върху доброто сътрудничество в трансграничния регион, което вече позволи да се случат проекти за превенция на бедствия и аварии – например осъществявания в момента проект GRADe – съвместна система за превенция и управление на риска в общините Гръдинари-Малу-Бяла, за безопасен и развит трансграничен регион“, финансиран по Програма Interreg V-A Румъния-България.

Кметът на Община Бяла очерта някои от основните приоритети в бъдещата си работа, като подчерта отличното взаимодействие на представителите на законодателната, държавната и местната власт за успешнотои им осъществяване. Той изказа своята благодарност към депутатите от ГЕРБ – Русе за подкрепата и отбеляза, че тя е от съществено значение за развитието на всички общини в Русенска област през последните повече от 10 години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов