Пламен Нунев и министър Вълчев проведоха среща с кмета на Русе и директори на училища и детски градини

Те обсъдиха текущите проекти, които се изпълняват в град Русе с европейско финансиране

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев проведоха днес работна среща с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, в която участва и началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева. Те обсъдиха текущите проекти, които се изпълняват в град Русе с европейско финансиране. Беше представен напредъкът по изпълнението на проекта за ремонт на учебните заведения (СУ „Христо Ботев“, ПМГ „Баба Тонка“, ЦДГ „Пинокио 1“, ЦДГ „Пинокио 2“ и ЦДГ „Русалка 2“).

"Община Русе ще продължи активно да работи за подобряването на образователната инфраструктура в града, за да може ученици, преподаватели и персонал да бъдат в среда, която отговаря на всички европейски стандарти“, сподели Стоилов. По думите му стана ясно, че в двете училища и в ЦДГ „Пинокио“ 2, дейностите следва да приключат през месец януари догодина, а ЦДГ „Пинокио 1“ ще бъде готова още този месец. По-късно министър Вълчев посети лично и ЦДГ „Русалка 2“, където връчи на директорката Снежана Никова удостоверение за въвеждан е в експлоатация на детската градина, която вече е изцяло модернизирана заедно с дворното пространство и е с внедрени мерки за енергийна ефективност.

По-късно, министърът на образованието и науката проведе среща с директори на училища и детски градини, която се състоя в едно от най-големите училища в България СУ „Васил Левски“. По време на срещата бяха дискутирани настоящите и нови програми, както и възможностите за насърчаване на взаимодействието между образователните институции и спортни клубове и кариерно развитие. Тема на разговора беше и ролята на семейството, учителите и училището във възпитанието и изграждането на личността у учениците, както и проблемите, свързани с вандализма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов