В Русенския университет откриха новата академична година

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев беше сред множеството гости на днешното тържествено откриване на новата академична година в Русенския университет.

Той приветства преподавателите и студентите, като поздрави първокурсниците с избора, който са направили, защото РУ „Ангел Кънчев“ е елитно учебно заведение с богати традиции и опитни преподаватели, които са дали всичко от себе си при подготовката на своите студентите. Също така той изрази и увереност, че студентите, които са в по-горни курсове са осъзнали това.

„Русенският университет се е доказал в годините и много от неговите възпитаници заемат различни позиции и дават своя принос в развитието на държавата! Скъпи студенти, държавата има нужда от Вас! Тя се надява на Вас!“ заяви още заместник областният управител.

Той подчерта и, че българите винаги винаги сме приемали образованието като нещо изключително важно и последните стъпки на държавата в тази насока са предното доказателство за това.

Сред официалниите лица бяха още народните представители от 19-ти МИР д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов и г-н Пенчо Милков, кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов и неговите заместници г-жа Наталия Кръстева и д-р Страхил Карапчански, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, академичното ръководство на университета, както и г-жа Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Русия в Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов