Зам.-кметът Наталия Кръстева поздрави участниците в Петия "Фестивал на липата"

Фестивалът се радва на много участници, както от региона, така и от страната и близка Румъния

В Лесопарк „Липник“, с. Николово, съвместно с НЧ „Пробуда 1901 г.“ се проведе за пети пореден път фестивалът „Сцена под липите“. На откриването присъстваха народните представители Светлана Ангелова и Андриан Райков, зам.-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, кметът на Кметство Николово Марийка Генова, участници и гости.

Г-жа Кръстева приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на г-жа Генова, от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Горд съм да подкрепя инициатива като фестивала, който организирате, тъй като той подпомага развитието на туризма в русенския регион“ се казва в адреса от русенския градоначалник.

Фестивалът се радва на много участници, както от региона, така и от страната и близка Румъния. Целите му са да се промотират изключителните възможности на Лесопарк „Липник“ като най-големия липов масив на Балканите и притегателно място за отдих, чрез организацията на мащабно културно събитие – фестивала „Сцена под липите“. Датите са избрани в периода, когато настъпва цъфтежът на липите в Лесопарка. Форумът използва едно алтернативно открито пространство, каквото е паркът, чрез обединяването и диалога между различни форми на сценични изкуства, ателиета, инсталации, фестивални сцени, спортни състезания и атракции, изложения, зелени идеи и други различни интерактивни форми. В рамките на два дни, гостите на фестивала ще могат да се включат в чаена церемония, фолклорен фестивал, детски работилници, пчеларско изложение, концерт, нестинарско шоу, състезание с велосипеди, както и състезание по спортно ориентиране.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)