Студебейкър от 1937-а спечели Наградата на Кмета на Община Русе

Мисия

10-06-2018, 14:33

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Нунев връчи наградите по време на „Русе спортува“

В Стара Загора замина и наградата на Фондация „Русе –град на свободния дух” - за Ролс Ройс от 1984 година, собственик е Бончо Делчев

Десетки награди получиха участниците в традиционния русенски Парад на ретро автомобили. Наградата на Кмета на Община Русе грабна Студебейкър от 1937 година, чийто собственик е Гено Генов от Стара Загора. Наградата беше връчена от заместник-кмета по Европейско развитие д-р Страхил Карапчански.

 

В Стара Загора замина и наградата на Фондация „Русе –град на свободния дух” - за Ролс Ройс от 1984 година, чийто собственик е Бончо Делчев. Тя бе връчена от Ирена Петрова –Директор на дирекция „Култура и образование” и член на  Управителния съвет на Фондацията. Реплика на Ягуар от 1953 година беше отличена от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ”, а наградата получи нейният собственик Валентин Дойчинов от Сливен. Тя беше връчена от Ангел Калчев – член на Управителния съвет на клуба.  Наградата на Русенски университет „Ангел Кънчев” беше връчена на Арсенеску Силвиу от Румъния за неговия Фолксваген 1500 от 1969 година. Трабант кабрио със собственик от Русе Ангел Калчев получи наградата на фирма „Ас–строй”. Наградата на фирма „Хускварна Строително оборудване” замина за София и бе грабната от Любен Хаджикостов за БМВ 2002 от 1971 година. С награди бяха отличени две волги. Волгата от 1971 година на софиянеца Добри Гатев получи наградата на фирма „Ауто хит”, а наградата на фирма „ВИТТЕ аутомотив България” е за волгата на Иван Канцов от Русе. Наградата на Застрахователна компания „Булстрад” отиде при Здравко Георгиев от Варна, който се представи в Русе с Форд от 1978 година. След гласуване на зрителите беше определена и Наградата на публиката. Тя беше връчена от изпълнителният директор на Фондация „Русе – град на свободния дух” и Председател на Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ” Елена Минкова на Димо Джамбазов от Бургас за триколка Ривако от 1969 година. По време на парада вчера бяха раздадени още специални награди и награди за отлично представяне.

 

В тазгодишното четвърто издание участваха над 80  автомобила и мотоциклета от няколко български града, сред които Русе, Бургас, София, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубра, както и от Румъния. Ретро возилата са създадени в периода между 1920 - 1987 година и са от почти всички по-известни марки, като някои се показват за първи път в Русе. И по време на тазгодишния Парад на ретро автомобили в Русе беше включено специалното участие на Русенския университет „Ангел Кънчев”, който представи своите екологични автомобили на бъдещето. За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха  русенската група „Soda A’coustic“ и поп изпълнителката Маги Джанаварова.

 

Събитието се проведе под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и се организира от Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Община Русе. Парадът се реализира и с подкрепата на „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе, застрахователна компания „Булстрад“ и фирмите „Ас Строй“, „Витте аутомотив“, „Хускварна“, „Строително Оборудване“, „Ауто хит“, „Кауфланд”-Русе.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов