Министърът Петков участва в откриването на обновения басейн в Бяла

Кметът предвижда възстановяване на игрището за хокей на трева, подновяване на футболния терен

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков участва в официална церемония по откриването на изцяло обновения открит градски басейн в Бяла – част от спортния и комплекс за отдих в едноименния град на Русенска област. Малко по – рано министърът на регионалното развитие Николай Нанков също оцени високо изграденото.

На събитието присъстваха народните  представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов, общински съветници, кметът на Община Бяла Димитър Славов, Община Борово Валентин Панайотов, кметове на кметства от общината, както и на директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе Мариела Личева. Стотици малки и големи жители на общината се включиха в празника, който започна с молебен за здраве, благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и духовници от Русенска епархия. Митрополитът пожела на местните жители да използват новата придобивка безпроблемно и отслужи водосвет.

„Всеки ден, всяка седмица Димитър Славов прави така, че да променя нашия град“, подчерта в словото си Нунев. След дълго безвремие град Бяла започва да възкрасва и да става от хубав по – хубав, добави той. Депутатът благодари на министър Петков за подкрепата, която получава местната власт от ръководеното от него министерство. Завършеният проект по „Красива България“ басейн има цел и полза за всички, най – вече за младите, подчерта Пламен Нунев.

За да стане комплекса още по – привлекателен, кметът предвижда възстановяване игрището за хокей на трева, подновяване на футболния терен, замяната на съществуващите стари пейки със седалки.

Церемоният по откриването продължи до късно тази нощ с танцови изпълнения на „Фламинго“ – Русе, демонстрационни спортни срещи на прилежащите терени, а десетки малки деца пуснаха в небето десетки балони с цветовете на националния флаг.

Басейнът за обществено ползване в продължение на години е бил изоставен и не е функционирал. Той е с размери 35х25 метра с площ 881 м2 и средна дълбочина 1.48 метра. Общият му обем е близо 1300 м3.

 

Изпълнител е „Аква пуулс“ ООД – Русе. Стойността на проекта е малко над 261 хил. лева с ДДС. Частично финансиране осигурява Министерството на труда и социалната политика чрез проект „Красива България“.

                 Русе



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов