Преглед на строителството на обекти в Бяла, направи депутатът Пламен Нунев

В момента активно се работи по укрепване на пропаднала преди повече от 4 години подпорна стена по второкласен републикански път II-51

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, председателят на Общински съвет – Бяла Мариан Антонов и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха днес преглед на строежа на новия храм „Свети Пантелеймон“, басейна в спортния комплекс и укрепването на пътен участък в Бяла.  

В момента активно се работи по укрепване на пропаднала преди повече от 4 години подпорна стена по второкласен републикански път II-51 в чертите на град Бяла от км. 0+858 до км. 0+908. В това се увериха депутатът и домакините му. Поради аварийното състояние на пътя от 10 12.2014 г. бе въведена временна организация на движението. 

По – късно Пламен Нунев оцени качеството на извършваните строително – ремонтни дейности, след като разгледа строителната площадка на басейна. 

„С осъществяването на този проект до няколко дни ще изпълним един от ангажиментите си към младите хора и жителите на Бяла като цяло за създаване на съвременни и достъпни за всички зони за отдих и спорт“, подчерта Славов.  

Басейнът за обществено ползване в продължение на години е бил изоставен и не е функционирал. Той е с размери 35х25 метра с площ 881 м2 и средна дълбочина 1.48 метра. Общият му обем е близо 1300 м3. 

Изпълнител е „Аква пуулс“ ООД – Русе. Стойността на проекта е малко над 261 хил. лева с ДДС. Частично финансиране осигурява Министерството на труда и социалната политика чрез проект „Красива България“.  

В момента се завършен грубият строеж на църквата, отбеляза по – късно  Славов при визитата в квартал „Гара Бяла“. Той обясни подробно какво предстои да се направи във връзка с поставянето на куполите и вътрешното оформление. 

Идеята за построяването на нов храм в кв. „Гара Бяла“ възниква още в началото на 90-те години на ХХ век, но поради разни проблеми досега не е била реализирана. През настоящата година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе съставен инициативен комитет, който да реализира начинанието. С решение на Общинския съвет бе отстъпено право на строеж. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа през миналата година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов