Губернатор Бурджиев се срещна с Н. Пр. Темиртай Избастин

Областният управител акцентира върху изграденото добро партньорство с Казахстан в областта на науката

Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев прие Н. Пр. Темиртай Избастин, ръководител на дипломатическата мисия на Република Казахстан в България.

В опознавателната за двете страни среща взеха участие още Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, Станимир Станчев и  Валентин Колев, заместник областни управители на област Русе.

Н. Пр. Избастин изрази своето искрено задоволство, че е гост на града ни и акцентира върху това, че трябва да се търсят възможности  за ползотворно икономическо сътрудничество между България и Казахстан.

Бурджиев приветства своя гост с добре дошъл в най-красивия град на България и сподели, че има одобрен проект за интермодален терминал за  Северен централен район на планиране в Русе,  а изграждането му ще е предпоставка за подобно добро икономическо сътрудничество и за по-лесен достъп на Казахстан до европейските страни.

Беше обсъдено и евентуалното  побратимяване между Русе и град от Казахстан, както и подписване на споразумение след проучване на направените предложения от казахстанската страна.

Областният управител акцентира върху изграденото добро партньорство в областта на науката и  приемането на студенти и преподаватели от Казахстан в РУ „Ангел Кънчев“.

В края на срещата Стефко Бурджиев и Н. Пр. Темиртай Избастин изразиха своята увереност, че с тази първа среща, ще се постави началото на бъдещо добро сътрудничество между двете страни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов