Кметът Пламен Стоилов прие посланика Казахстан Темиртай Избастин

Мисия

28-11-2016, 16:38

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Клубът по ушу при Младежки дом Русе с много награди от Държавното първенство

Н. Пр. Темиртай Избастин сподели впечатленията си за града, оценявайки потенциала му като „един транспортно-логистичен център на България“

Кметът Пламен Стоилов се срещна с посланика на република Казахстан в България Негово Превъзходителство Темиртай Избастин. На срещата присъства и председателят на Общинския съвет Христо Белоев.

„Изключително се радвам да Ви посрещна в Русе. Казахстан е държава, която постига впечатляващи резултати в развитието си“, заяви г-н Стоилов. Той представи на посланик Избастин широкия кръг от възможности, които предлага нашият град с елитния си университет, както и перспективите му в индустриалното развитие, бизнес средата и ролята му като ключовото стратегическо място за инвестиции.

Н. Пр. Темиртай Избастин сподели впечатленията си за красивия ни град, оценявайки потенциала му като „един транспортно-логистичен център на България“ и изрази увереност, че контактите ще продължат в името на приятелските взаимоотношения и добрите възможности за трайно сътрудничество в различни области.

Професор Белоев заяви: „Русе е много различен от всички останали градове. Тук, връзката и контакта между ръководството на града и университета са много силни и са в интерес на развитието на целия регион.“ Той сподели още, че се осъществява интензивен обмен на студенти между двете страни, а РУ „Ангел Кънчев“ може да се гордее и с двама преподаватели, които са от Казахстан.

Секторите в областта на икономиката, културата и туризма, както и последващите стъпки към побратимяване на градове от двете държави бяха акцент в срещата. Кметът връчи поздравителен адрес на Негово превъзходителство по повод 25 години от обявяването на независимостта на Република Казахстан.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов