Празник на плодородието за трета поредна година в Русе

Произведенията от труда си ще представят изложители на биологично здрава храна от цяла България

На 8.10.2016 г., събота, за трета поредна година на площада на Централен Общински пазар в град Русе ще се проведе Празник на плодородието. Събитието под мотото „Биологично автентичен дух в биологично здраво тяло“ се организира от „Общински пазари“ ЕООД – Русе.

Произведенията от труда си ще представят изложители на биологично здрава храна от цяла България – месни деликатеси от Бачково;краве и овче сирене, мляко, кашкавал от Угърчин;зърнени храни и продукти;плодове от Русенска област;ядки от гр. Бяла;сладкарски изделия;цялата палитра от храни, представяни от Българска асоциация Биопродукти;биомагазини и още много ръчни кулинарни изкушения, приготвени с професионалната и качествена грижа на биопроизводители, чиято мисия е здравословното хранене.

Ще има обособена Арт зона, в която ще бъдат представени ръчно ляти свещи, бижута, стъклописи, сувенири, ножарски шедьоври възраждащи автентичния български дух. Празничната програма включва изпълнения наНародно читалище „Отец Паисий“ – с. Мечка,Вокална група „Слънце“, Тамбурашки оркестър,Детска танцова формация на г-жа Пенка Филипова,Гимназията по туризъм „И. Павлов“.

Организаторите приветстват и приканват всички желаещи да се докоснат до „Царицата на плодородието“ в събота: „Духът eздрав, когато душата и тялото са в едно – здраво хранени и отгледани, окичени със символите на българското чрез истинската българска храна, плод на земята!“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов