Зам.-кметът Иван Григоров откри изложба-конкурс за карикатури

Темата е спорт

Вчера, в Художествена галерия – Русе се състоя откриването и награждаването на отличените в Националната изложба-конкурс за карикатура, сатирична рисунка и комикс „Животът е не само борба, но и други видове спорт“. На нея присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на ОП „Русе Арт“ – Мариан Савов, директорът на Художествената галерия – Елена Великова и председателят на Съюза на българските художници – Русе - Валентин Георгиев.

       Г-н Григоров откри изложбата с думите: „За мен е удоволствие да присъствам на финала на един наш проект и благодаря на всички, че се отзоваха и участваха в първия конкурс за карикатура, посветен на спорта в контекста на обявяването на Русе за европейски град на спорта за 2016 г.“ Той добави, че оценява старанието на художниците и изрази увереност, че този конкурс ще се превърне в една хубава традиция.

Заместник-кметът връчи наградите на първите трима отличени: на първо място - Цочо Пеев, второ място – Светла Христова и трето – Никола Георгиев - Кайо. Г-н Савов награди с предметни награди други художници, сред които бяха Константин Атанасов, Димитър Атанасов, Стоян Комицки и др.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)