Кметът Пламен Стоилов награди русенски отличници (снимки)

Приз получиха 40 ученици, като 18 от тях са абитуриентите

Днес, в зала „Европа“ на Доходното здание се проведе церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличници от училищата на територията на община Русе по случай 24 май. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът Иван Григоров, зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, Димитър Райнов – началник на РИО на МОН, Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт“, ученици, учители, родители, директори на училища и гости.

Музикален поздрав към отличниците отправиха възпитаниците на вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова – Габриела Илиева, Катрин Радева и Серджо Авакян.

Традиционно кметът на Община Русе поздравява изявените русенски ученици в знак на благодарност за положения труд за постигнати високи резултати през учебната година. С решение на Педагогическия съвет, всяка година училищата предлагат по един ученик, който се е представил достойно и е издигнал авторитета на училището. Учениците са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади и състезания, както и държавни първенства по различни видове спорт.

Тази година бяха наградени 40 ученици, като абитуриентите са 18. Те получиха и Почетен знак „Отличник“, който да им напомня за успехите, завоювани в училище. Грамотите им бяха връчени от кмета Пламен Стоилов и зам.-кметовете д-р Страхил Карапчански и Иван Григоров.

„Днешният ден за мен е особен, защото преди много години и аз бях един от вас. Вие сте бъдещето на Русе – талантливи отличници, постигнали високи резултати на различни форуми. Вие сте лидери. Не забравяйте, че отличникът може да постигне всичко“, каза кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че Русе възвръща своя блясък на малката Виена и това трябва да продължи. „Важно е не само да учите, но и да спортувате, опитвайте се да гоните високи цели и бъдете последователни. Огромна благодарност и към родителите, които ви мотивират. Екипът на Община Русе е с вас, ако имате нужда от подкрепа“ каза още Стоилов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов