Конференция „План за инвестиции“ се състоя в Русе

Участваха зам.-кметът д-р Страхил Карапчански и зам. областният управител Станимир Станчев

Днес, в хотел „Рига“ се проведе конференция на тема „План за инвестиции“, организирана от Европейската комисия.

Сред дискутираните теми бяха възможността за кандидатстване, условията за финансиране на малки и средни предприятия, както и Планът за инвестиции, представляващ нов и амбициозен начин за насърчаване на инвестициите, без да се създава нов дълг. Той е отворен както за предприемачи, така и за публични предприятия и общини, които могат да кандидатстват за финансиране, в случай на подходящи проекти.

В събитието участваха зам.-кметът по европейско развитие – д-р Страхил Карапчански, зам. областният управител Станимир Станчев, представители от Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и финансовите посредници.

"От Плана за инвестиции за Европа максимално ще се възползват тези, който са най-активни и способни да предложат най-добрите проекти за финансиране". С тези думи Ръководителят на Представителството на ЕК в България Огнян Златев откри конференцията „План за инвестиции за Европа“.

„В тази силна за Русе европейска седмица, мисля че на нашия град му приляга да е един от първите домакини на събитието“, сподели д-р Страхил Карапчански. За Русе, един от потенциалните инвестиционни проекти, е възобновяването на летище Русе, което разполага с отлично местоположение и трансграничен характер. Д-р Карапчански пожела успех на събитието и гарантира пълна подкрепа от страна на Община Русе.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов