Обогатяват Музея на комикса в Русе

С помощта на хасковски млади репортери

Пълна колекция от броевете на издадения в Хасково "Зоомикс" обогати Музея на комикса в Русе. Инициативата за дарението е на доброволците от сдружение „ Млад репортер“ с ръководителка Даниела Стоянова, съобщи sbj-bg.eu
Автор на илюстрациите е художникът Борислав Данев, а текстът е дело на младите репортери, подпомогнати от експерта от Българското дружество за защита на птиците Стойчо Стойчев .
Всеки брой е бил посветен на рядко срещан и защитен от закона вид като черен щъркел, кафява мечка, видра, костенурка и др.
В рамките на инициативата „Зелени в действие“ комиксът излизаше в продължение на година с цел да насочва общественотовнимание, включително на децата и младите хора, към опазването на околната среда. Идеята бе подкрепена от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Първият български Музей на комикса , който се намира в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе, посрещна с благодарност дарителския жест .Хасковските млади репортери се гордеят, че гехният творчески труд стана част от над 12-те хиляди заглавия на български и чуждестранни комикси, съхранявани в крайдунавския град , казва тяхната ръководителка Даниела Стоянова .



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов