10 % изборен резултат гонят „реформаторите“

На предстоящите избори

10 процента от гласовете на избирателите е целта, която си поставя Реформаторския блок на предстоящите в края на октомври местни избори. Това каза пред журналисти в Русе зам.-председателят на СДС и депутат в 43-ия парламент Румен Христов при представянето на кандидата на Реформаторския блок за кмет на Русе и водача на партийната листа.

В битката за кметското кресло от името на реформаторите се впуска директорът на СОУ „В. Левски“ Галин Ганчев. Водач на листата пък ще бъде д-р Теодора Константинова. Пълната листа, в която е заделено място и за т.н. „гражданска квота“ най-вероятно ще бъде обявена около 20 септември, съобщи ruse-news.com.

Основен акцент в управленската програма, която реформаторите ще предложат на избирателите, ще бъде възраждането на икономиката на Русе, подчерта кандидатът за кмет Галин Ганчев. Подобаващо място, по думите му, ще бъде отредено на социалните дейности, културата, образованието, здравеопазването. Ще водим честна и толерантна борба с нашите опоненти и противници, каза още Ганчев и се зарече, че никой няма да чуе от него охулваща или позоряща дума за политически опонент.

Д-р Константинова допълни, че по основните въпроси в бъдещия Общински съвет реформаторите най-вероятно ще работят в единодействие с ГЕРБ, така, както в момента е на национално равнище.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)