Кунева: Лично ще питам Цветанов дали е увещавал реформатори

Политика

31-08-2015, 12:00

Снимка:

©Георги Кожухаров

Автор:

България Утре

Всичко от Автора

"България на гражданите" е за единна регистрация на РБ за изборите, подчерта вицепремиерът

На 9 юни утвърдихме проект за коалиционно споразумение за общ кмет на Реформаторския блок. Изпратихме го на всички наши партии. На 20 юни в Добрич нашият съвет възложи да се подпише това споразумение. Не сме целили сепаратистко коалиционно споразумение. Ние от "България на Гражданите” сме за единна регистрация на кметове. Това каза в Здравей, България” лидерът на "България за гражданите" - вицепремиер Меглена Кунева.


"Днес следобед се надявам да изчистим тези облаци, които за мен са изненада - да се съберем всички лидери на партии в Реформаторския блок и да обсъдим как ще се явим на изборите. Ден преди това се създаде впечатлението, че има партии, които се дърпат от единството, това не е добра атмосфера за провеждане на този разговор. Това просто не е истина”, добави Кунева. ”Ние сме за единната регистрация на изборите”, подчерта тя.


"Не съм чула Цветанов да се е обаждал на РБ, за да увещава наши кандидат кметове да бъдат издигнати от ГЕРБ. Ще го попитам дали е така", каза Кунева по отношение на твърдението на реформатори.


"Бежанците трябва да бъдат разселени. Затова е необходима силна обща политика. Не е въпрос само на пари. Трябва да бъдем много бързи, за да могат тези хора да се адаптират и да бъдат разпределени". Това каза Кунева по отношение на бежанската криза.


"Една Франция след виетнамската война е приела 100 000 бежанци. Така че да приемам тези хора, не е страшно. Европа застарява. Тези хора могат да бъдат работна ръка. Научните открития идват до известна степен от хора извън Стария континент", каза още политикът.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов