Пак драми в Реформаторския блок

Не искам да съм началник на една неподредена армия, категоричен e Зеленогорски

Пак драми в Реформаторския блок. Найден Зеленогорски коментира в кулоарите на Народното събрание, че е алармирал ръководството на блока, че вече се закъснявало с изграждането на единна концепция за явяване на местните избори. Депутатът е готов да сдаде поста шеф на предизборния им щаб. Имаме проблеми с това как участваме на изборите, как се регистрираме, имаме за съжаление в много малко общини единни кандидати, изтъкна депутатът.

Част от реформаторите искали единна регистрация за местните избори на формацията, другите очаквали някакви решения на националните си ръководства, които не се случвали. Не искам да съм началник щаб на една неподредена армия, категоричен е Зеленогорски. Според него всички формации в блока трябвало да си свършат работата.

Трябва много бързо да постигнем разбирателство по технологията по издигане на единни кандидатури, за да бъдем боеспособни, убеден е Зеленогорски. Ако това не се случи до края на месеца, той ще се откаже от тази си отговорност, поверена му в блока и ще я даде на друг реформатор. Аз участвам винаги за победа, а не на олимпийския принцип, каза реформаторът.

Не се подклаждало напрежение в РБ, но увлечени в управлението, местните избори били оставени на заден план. Мен това ме притеснява, коментира Найден Зеленогорски.

По-добре е да ударя камбаната навреме, отколкото после след бурята да видя какви са щетите, допълни депутатът. Нямало противоборство в РБ за кандидатите, трябвало повече време за дискусии. Според Зеленогорски в София нещата вървели към успешна развръзка.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов