Русенка представя България в Казахстан

На XVII-я Международен конкурс за детско творчество „Бозторгай“

Със знамето на Община Русе кметът Пламен Стоилов изпрати 15-годишната певица Мирела Димитрова за Алмати, Казахстан. Там тя ще представи България на XVII Международен конкурс за детско творчество „Бозторгай“, който се провежда от 28 май до 2 юни.

На срещата днес присъства и зам.-кметът по европейско развитие и председател на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ д-р Страхил Карапчански.

Младата русенска певица получи покана за международния конкурс благодарение на многобройните си първи места на национални и международни музикални форуми. Тя започва да се занимава с пеене на 7-годишна възраст. Неин вокален педагог е Аделина Колева  - ръководител на Вокален състав „Нова музика” и педагог в телевизионния формат „Гласът на България”. Мирела е участвала в концерти пред българската общност в Будапеща - Унгария, в концерти в Анталия - Турция, както и в множество културни прояви в Русе, София, Велико Търново, Радио - Варна, и др. Момичето е носител на специалната награда на БНР, която е участие в концерт като солист на  Биг Бенда на радиото.

През месец май, тази година, младата изпълнителка записа авторска песен на композитора Руслан Карагьозов, с която ще се представи на тазгодишното издание на Балканския фестивал „Пирин фолк” през септември в Сандански.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов