Пламен Стоилов: До края на годината Русе ще има нов облик

Предстои завършване на всички важни проекти за дунавския град

„До края на тази година ще приключим на сто процента всички жизнено важни за Русе проекти, които ще дадат мощната сила на свободния дух на Русе. Анекса на бул. „Тутракан“ е до 23 юни, което означава, че до средата на този месец ще го финализираме. Пред разрешаване е и проблема с тапата на Дунав мост. Предстои провеждане на обществени поръчки в НКЖИ и АПИ за реконструкция на ЖП надлеза в района на Дунав мост. Има осигурено финансиране за него, както и за пътния участък от кръговото кръстовище до изхода за Силистра. Най-късно през октомври тази реконструкция ще започне“ . Това заяви кметът на Русе Пламен Стоилов, предаде Дарик. По думите му така проблемът в района на входната врата на България и ГКПП Дунав мост ще се реши изцяло.

В стратегическите проекти на следващата програма за трансгранично сътрудничество България-Румъния е заложен проекта за премостването на кръговото и естакадата от бул. „България“ ще извежда движението директно на моста. По този начин ще се реши проблема със струпването на ТИР-ове, добави Стоилов. 

Той не скри, че ще се забави малко официалното откриване на Спортната зала. Причина за това е забавянето на парите, които частният партньор е трябвало да преведе, които са в размер на 9 млн. евро. Технологичното време за монтаж на оборудването след набавянето на средствата по кредитна линия е 4 месеца. Мениджърският екип е уверил градоначалника, че официалното откриване на залата ще може да се случи в края на юни.

В началото на август се очаква да е готов и „пробива Кауфланд“, който ще свърже центъра с кварталите „Родина“ и „Чародейка“.  „Ще използваме този ЛОТ от големия проект, за да облагородим и самия квартал „Родина“. Предните две години работихме усилено в централната градска част, тази година ни се иска да съсредоточим усилията в по-страничните квартали“, заяви Пламен Стоилов.

Кръговото кръстовище при полицията по линеен график трябва да бъде готово през октомври, което ще доведе и до подобряване на транспорта в тази зона. „Залата, Кръговото и пробива Кауфланд ще променят изцяло облика на града в района“, отбеляза Стоилов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов