Русенската „Аида“ „атакува“ София с жива камила и огнено шоу

В грандиозен спектакъл

С емблематичната вердиева опера „Аида” ще се представи утре в Националния дворец на културата Русенската опера.

В спектакъла под диригентството на маестро Найден Тодоров участват звездни солисти – – латвийката Алиса Зиновиева в ролята на Аида, аржентинският тенор Даниел Муньос като Радамес и италианският баритон Марцио Джоси като Амонасро, солисти, хор, оркестър и балет на Държавна опера-Русе. С огромен интерес се очаква участието на екипа от звездни солисти.

Заедно с класическите сценични решения, спектакълът предлага на публиката и неочаквани провокации. Режисьорът Огнян Драганов представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но както се очаква от „Аида” – ефектна зрелищност. Триумфалната сцена има съвсем различна хореография, която се осъществява от балетмайсторите Марияна Захариева и Йордан Кръстев. Сюжетната линия е запазена, танците са африкански, като вместо традиционната солистична двойка се появява балерина-змия. Художник на костюмите е  утвърденият и обичан в България световен италиански художник – сценограф и костюмограф Салваторе Русо.

„Аида“ е първият гастрол на Русенска опера, след като трупата спечели наградата „Музикант на годината“ в категорията за ансамбъл.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)