"Аида" на русенска сцена

На 15 април

Русенската опера ще представи своята продукция на "Аида" от Джузепе Верди на 15 април от 19.00 часа. В ролята на Аида гостува Анна Девяткина - заслужила артистка на Русия, звездата на Царицинската опера - Волгоград, постоянен гост- солист на Болшой театър - Москва. Определят красивия ѝ глас като „самородното злато на града на Волга”. Тя е родена във Волгоград, Анна Девяткина завършва Волгоградската академия по изкуствата „П. А. Серебряков”. През 1996 година постъпва в Царицинската опера /тогава Волгоградски музикален театър/, а през 2002 година специализира в московския център за оперно пеене под ръководството на Галина Вишневская.

Носител е на редица престижни отличия от международни конкурси и фестивали. Преди няколко години създава и ръководи ансамбъл за изпълнение на еврейска музика „Адал”, който вече се радва на заслужени успехи в Русия и в чужбина.

В спектакъла на операта "Аида" на 15 април ще ѝ партнират Стоян Даскалов в ролята на Радамес, Андреана Николова /Амнерис/, Венцеслав Анастасов /Амонасро/, Пламен Бейков /Рамфис/, Калоян Христов /Царят на Египет/, Диана Василева /Жрица/ и др.

Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера Русе под диригентството на Роберто Рега (Италия). Режисьор на постановката е Огнян Драганов, художник на костюмите Салваторе Русо (Италия), хореография Мариsна Захариева, Йордан Кръстев, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов