"Аида" на русенска сцена

На 15 април

Русенската опера ще представи своята продукция на "Аида" от Джузепе Верди на 15 април от 19.00 часа. В ролята на Аида гостува Анна Девяткина - заслужила артистка на Русия, звездата на Царицинската опера - Волгоград, постоянен гост- солист на Болшой театър - Москва. Определят красивия ѝ глас като „самородното злато на града на Волга”. Тя е родена във Волгоград, Анна Девяткина завършва Волгоградската академия по изкуствата „П. А. Серебряков”. През 1996 година постъпва в Царицинската опера /тогава Волгоградски музикален театър/, а през 2002 година специализира в московския център за оперно пеене под ръководството на Галина Вишневская.

Носител е на редица престижни отличия от международни конкурси и фестивали. Преди няколко години създава и ръководи ансамбъл за изпълнение на еврейска музика „Адал”, който вече се радва на заслужени успехи в Русия и в чужбина.

В спектакъла на операта "Аида" на 15 април ще ѝ партнират Стоян Даскалов в ролята на Радамес, Андреана Николова /Амнерис/, Венцеслав Анастасов /Амонасро/, Пламен Бейков /Рамфис/, Калоян Христов /Царят на Египет/, Диана Василева /Жрица/ и др.

Участват оркестър, хор и балет на Държавна опера Русе под диригентството на Роберто Рега (Италия). Режисьор на постановката е Огнян Драганов, художник на костюмите Салваторе Русо (Италия), хореография Мариsна Захариева, Йордан Кръстев, хормайстор Стелияна Димитрова, асистент режисьор Елена Илиева.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)