Операта Аида със специален гост в Русе

Русе Лайф

18-11-2014, 14:03

Снимка:

Държавна опера-Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Образователна програма привлича децата в Операта

Жива камила ще участва в спектакъла

Русенската опера ще представи вердиевата „Аида” във Велико Търново и в Русе на 19 и 20 ноември. Спектакълът на режисьора Огнян Драганов ще бъде представен на 19 ноември от 19 ч. на сцената на ДКС „Васил Левски” във Велико Търново, а на 20 ноември – на сцената на Операта в Русе.

Представлението е копродукция с Музикалния фестивал „Моцартови празници” в  Правец. Неговото премиерно изпълнение беше през лятото на 2013 година. Заедно с класическите решения, спектакълът предлага на публиката и редица провокации, предаде Дарик. Режисьорът Огнян Драганов - име от новата генерация български оперни режисьори с успешна реализация в Европа и Южна Америка, представя не само интересна интерпретация на царственото оперно заглавие, но както се очаква от „Аида” - ефектни зрелищни решения. Той вкарва нови персонажи в своята постановка –  този път това е камилата Степа, която е член на трупата на Цирк „Арена” и ще дебютира в оперен спектакъл на сцената на ДКС „Васил Левски” във Велико Търново.

Солистката на Русенската опера Владислава Гарвалова ще изпълни ролята на Аида. Тя е певица с красив глас, впечатляваща вокална техника и артистично присъствие, с богат репертоар, който включва роли от произведения на композитори от различни стилове и епохи, предаде Русенската опера. По думите им Аида е една от любимите й роли, към която винаги подхожда с много голяма отговорност и любов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов