Младежи искат спортни площадки

Те са привърженици на т.н. „уличен фитнес“

Младежи, привърженици на спортуването за здраве настояват Общината да им обърне внимание и да се ангажира с израждане на площадки, където да могат да се занимават.

За осъществяване на желанието им те са инициирали подписка, с която търсят обществена подкрепа. Младежите, привърженици на т.н. „уличен фитнес“, са категорични, че Общината може и трябва да изгради няколко качествени места за тренировки в големите русенски квартали. Като положителен пример те посочват Варна и Бургас, където вече са изградени такива площадки, съобщава ruse-news.com.

В момента любителите на уличния фитнес са принудени да ползват уредите в дворовете на училищата. Това обаче предизвиква конфликт с някои от директорите, които искат да запазят базата за учениците си. Даже, по думите им, директорът на СОУ „В. Левски“ е разпоредил да бъдат демонтирани уредите в двора на училището.

Русе, където е създадено физическата култура и спорта са направили своя „прощъпулник“, където Луи Айер е преподавал, сега крета на опашката, категоричен е Айдемир Чалъков, организатор на подписката.

Подписката на младежите вече е подкрепена от над 200 души. Тяхното намерение е да съберат поне 3000 подписа, след което ще внесат предложението си в общината.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)