Русенката Кристина Димитрова грабна Ботевската награда

Връчена от кмета Стоилов

На официална церемония снощи кметът Пламен Стоилов връчи Ботевската награда на дванадесетокласничката Кристина Димитрова Димитрова.

       Домакин на събитието, което се проведе в зала „Европа“, е училище „Христо Ботев“. На награждаването присъстваха и областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, директор Дирекция „Култура и образование“, директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова, бившият директор на училището Минко Цочев, както и стотици гости, учители и ученици.

       Кметът на Община Русе връчи най-голямата награда, Ботевската, която е за цялостен принос. Г-н Стоилов заяви, че за него е чест да присъства на тази церемония, която като бивш възпитаник му навява спомени от преди близо 35 години. Той каза, че е щастлив, че училище с дългогодишни традиции все още се радва на успех, нареждайки се сред най-добрите и най-елитните образователни институции в града. Кметът увери, че СОУ „Христо Ботев“ може да разчита на пълната подкрепа на Общината, но че най-важното за едно училище е да има отличници. Г-н Стоилов пожела на всички ученици много успехи и успешна реализация, защото този етап – средното образование, е само началото, само първата крачка по дългия път, наречен живот.

       Тази година наградите се връчват за 20-и път на дванадесетокласници, а отличията са в областта на спорта, науката и изкуството. Ботевската награда се връчва за цялостен принос и отличен успех.

       По време на церемонията, поздравления към наградените отправиха възпитаници на СОУ „Христо Ботев“. Катрин от I клас поздрави Пламен Стоилов с едно от любимите му рок парчета, като предизвика много положителни емоции и създаде повод за снимка с кмета.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов