Проявиха голям интерес към щанда на Русе на „Ваканция и спа експо”

Посланикът на Куба също посети щанда на общината

18 000 души разгледаха щандовете на най-голямото туристическо изложение у нас „Ваканция и спа експо“. То се проведе в Интер експо център – София под патронажа на Министерството на туризма. 330 бяха изложителите, 203 от страната и 127 от чужбина. Община Русе се представи със собствен щанд, който предизвика засилен интерес от страна на туроператорски фирми, пише arenamedia.net.

Гостите получиха брошури и карти по проекта „Реки на времето“, в който Общината е водещ партньор, а също така и туристическите рекламно-информационни материали, издавани по Програмата за развитие на туризма в Община Русе.

По инициатива на Focal Point Destination Danube – техническо бюро за подпомагане развитието на българската Дестинация Дунав, създадено по съвместен проект на Германското дружество за техническо сътрудничество и Министерството на туризма, беше разиграна играта „Посети и спечели“ съвместно с общините Русе, Свищов и Видин.

Основната цел беше да се повиши посещаемостта на щандовете на дунавските общини, с което да се рекламира българския Дунавски участък като единна дестинация с интересни атракции и възможности за туризъм. Правилата бяха гостите на изложението да посетят всеки един от трите щанда, от които да съберат части от пъзел – своеобразни визитки на градовете, които се поставят на картичка-носител. Посетителите, събрали и трите визитки, получаваха подарък – магнит на Дунавския регион.

Любопитен факт е, че лично Н. Пр. Посланикът на Република Куба прояви интерес и посети щанда на Община Русе, като беше запознат със забележителностите и туристическия потенциал на града.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов