Стара Загора представя антични паметници на „Ваканция & Спа Експо 2015″

Заралии

12-02-2015, 09:43

Снимка:

Иван Хаджийски

Автор:

Starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Казанлък представя оригинална установка за варене на розово масло

Историческият музей и хотели показват възможностите на града за туризъм

Стара Загора участва на най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция & Спа Експо 2015″, което се провежда в Интер експо център-София от днес до 14 февруари.
Туристическият информационен център, съвместно с Регионалния исторически музей в Стара Загора и хотелите „Форум“, „Уникато“ и Парк-Хотел „Стара Загора“ ще представят възможностите за туризъм в града.

Обновеният по проект на ОПРР и открит за туристически посещения през месец май 2014 г. форумен комплекс на „Августа Траяна“ ще бъде акцент в представянето на Стара Загора. Проектът „Превръщане на културно-историческите паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция“, с бенефициент Община Стара Загора, се реализира с основната цел, античният комплекс да се превърне в цялостен и атрактивен туристически продукт.

В дните на изложението, на щанда, изграден по специален дизайнерски проект в стила на античната архитектура, ще бъде представен богатият археологически потенциал на централната градска част на Стара Загора. Пространството, наситено с обществени и културни функции, с оформени зони за провеждане на празници, фестивали, концерти, учебни и образователни програми се превърна в притегателен център за туристически посещения. Гостите на изложението ще получат пълна информация за предлаганите тематични маршрути, ателиета, атракции и събития, възможности за настаняване, туристически пакети и др.

Чрез подготвените рекламно-информационни материали, мултимедийни продукти, филми и сувенири, посетителите ще се докоснат до духа на миналото и настоящето на Стара Загора. Изненада ще бъде и подготвената любопитна информация, свързана с живота на хората през античността.

Изложението се провежда под егидата на Министерството на туризма и предоставя отлични възможности за полезни бизнес контакти между изложителите, представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и широката публика. Участват туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, национални туристически организации, общини, професионални учебни заведения и др.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов