Директорът на „Данубиус” участва в международен форум

Подобряват сътрудничеството между хората, населяващи цялото протежение на дунавския басейн

Изпълнителният директор на „Асоциация Еврорегион Данубиус” Лили Ганчева  получи покана да участва в Международен форум на тема „Преминаване на границите: най-добри практики на трансгранично сътрудничество в рамките на Дунавския регион”, предаде Дарик.

Събитието е организирано от Централната европейска служба за трансгранични инициативи съвместно с Асоциацията на европейските погранични региони (АЕBR). То ще се проведе на 26 февруари във Френския институт на унгарската столица Будапеща. Основните участници във форума са членовете на Асоциацията на европейските погранични региони (АЕBR), които ще се фокусират върху обмена на опит, обсъждането на съществуващите пречки и практическите решения за тяхното преодоляване.

Целта е да се подобри сътрудничеството между хората, населяващи цялото протежение  на дунавския басейн. Предвидени са три работни сесии. Едната от тях ще бъде ръководена лично от Генералния секретар на АЕBR  Мартин Гилермо Рамирес.  След сесиите ще бъдат организирани няколко работни срещи за потенциални проектни партньорства по следните теми: „Трансгранично здравеопазване”, „Въпроси на труда и миграцията” и „Иновации в трансграничните региони”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов