Русе и Улм ще управляват културните политики в Дунавския регион

Това стана ясно след заседание на Съвета на Дунавските градове и региони

Заместник-кметът на Община Русе Страхил Карапчански взе участие в заседанието на Управителния съвет на Съвета на Дунавските градове и региони, което се провежда в кметството на Виена в периода 26-27 януари 2015г, съобщиха от Община Русе.

В рамките на форума бяха обсъдени проектите и инициативите, които най-голямата асоциация на местни и регионални власти в Дунавския регион предвижда за реализация в рамките на Дунавската стратегия през програмния период 2014 – 2020 г.

С оглед на активната ангажираност и постигнатите забележителни резултати при реализацията на кампанията "Русе - град на свободния дух", Община Русе беше избрана за тематичен лидер в сектор "Култура", заедно с гр. Улм, Германия. В съвместната си дейност двете общини ще поставят фокус върху активното промотиране на богатото културно-историческо наследство на Дунавския регион, както и върху привличане на финансиране от Европейския съюз за реализацията на широкомащабни проекти в сферата на културните и творчески индустрии.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"