„Дунав 8806″ „сверява часовника“ с румънския шампион

Приятелската среща е днес в Русе

Приятелска среща ще изиграят помежду си актуалните шампиони на България и Румъния. Днес от 16 ч. в залата в русенския квартал „Здравец“ един срещу друг излизат „Дунав 8806″ и „Муничипал“ Търговище, съобщиха от клуба.

Контролата е добра възможност за „сверяване на часовника“ с един от най-добрите тимове в северната ни съседка от години насам. Единствено Кристина Сантяго няма да вземе участие в мача, тъй като лекува контузия на глезена. В момента „сините феи“ са трети във временното класиране в НБЛ-жени, а „Муничипал“ са втори в Румъния, плътно зад лидера „Шепши“ от Сфънту Георге.

В отбора от Търговище личат имената на цели 6 американки – Ясмин Уотсън, Хадижа Уитингтън, Порша Грийн, Порше Пуул, Моник Кокър и Криси Гивънс, която има и македонски паспорт.

Срещата ще бъде и своеобразен подарък за феновете на баскетбола в Русе преди важните мачове от финалната четворка в турнира за Купата на България в Бургас на 28 февруари и 1 март. Поради това и ръководството взе решение да пусне свободен вход за проверката с „Муничипал“.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"