Иван Иванов представя фотоизложбата „Волни и свободни“

Изложбата е последната от конкурса „Запази духа на Русе”

„Волни и свободни“ – така се нарича самостоятелната фотоизложба на Иван Иванов, носителят на втора награда от конкурса „Запази духа на Русе“. Тя ще бъде открита на 16 февруари 2015г., понеделник, от 18 часа във фоайето на Доходното здание, съобщиха от общината.

Иван Иванов спечели вниманието на журито с председател Симеон Лютаков със социалния си поглед към темата – контрастите между миналото и настоящето, между създаденото преди и сега, между изтерзания дух на миналото и днешната ни претенция за духовност.

Който проявява интерес към фотографското изкуство, което не само доставя естетическа наслада за сетивата, но и провокира философски чувства и мисли, със сигурност ще бъде впечатлен от творбите, които авторът ще покаже. Освен снимките, с които той участва в конкурса, той ще покаже още красиви и интересни кадри от живота на природата, портрети и черно-бели епизоди от битието на обречените от прехода.

Иван Иванов не е професионален фотограф в тесния смисъл на това понятие, но е добре познат във фотографските среди. Има зад гърба си 40-годишна любов с обектива, награди, участвал е в общи експозиции. По образование той е химик, но душата му има и други копнежи, които най-добре се фокусират в надслова на тази изложба – „Волни и свободни“.

Изложбата на Иван Иванов е последната от поредицата самостоятелни експозиции, които конкурсът „Запази духа на Русе“ даде възможност на класираните на трето и второ място да направят.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов