Филип Дончев с първа фотоизложба в Доходното здание

В изложбата „ Експерименти“ ще бъдат показани 25 творби

Носителят на втора награда от фотоконкурса „Запази духа на Русе“  Филип Дончев ще открие първа самостоятелна изложба във фоайето на Доходното здание на 6 януари 2015 г. от 18 часа. В нея той ще покаже 25 фотоса, обединени под общото заглавие „Експерименти“, съобщиха от община Русе.

Филип Дончев е на 20 години. Той е студент в НАТФИЗ, специалност „Пантомима“. Започва да се занимава с фотография заради баща си, русенецът Севдалин Дончев, който е професионален фотограф. Заради изпитната си сесия младият талант няма да може да присъства на откриването на своята първа експозиция, снимките му ще бъдат представени от баща му.
Филип Дончев получи шанс да покаже своето творчество пред русенската публика, благодарение на снимките, които впечатлиха журито на конкурса „Запази духа на Русе“. Организаторите на проявата - Дружеството на русенските журналисти, общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и ОП „Русе арт“, подкрепят и самостоятелната му изложба, чиято тема е избрана от автора.

Както е известно, до момента в Доходното здание бяха показани самостоятелни изложби на Красимира Пастирова и Николай Ковачев, носители на трето място в същия конкурс.
Снимките на Филип Дончев ще могат да се видят до 18 януари 2015 г. Предвидено е самостоятелна изложба да открие и Иван Иванов, който е другият носител на втора награда от първото издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе.“ 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов