Правят подписка за ремонт на пътя Русе-Кубрат

Участъкът е изключително натоварен и често стават катастрофи

Хората от село Червена Вода се надяват пътят от Русе до Кубрат, който минава през селището да бъде ремонтиран час по-скоро. Заради огромните дупки често стават катастрофи. При последния инцидент преди дни пострада тежко млад мъж, а ТИР-овете, които се движат в участъка, създават вибрации и много къщи вече са напукани. Затова хората събират подписка с искане за основен ремонт, предаде БНТ.

Второкласният път Русе – Кубрат е изключително натоварен. Отсечката е дълга почти 50 километра. На ден оттук минават над 80 автобуса, десетки тирове и леки коли. Попаднат ли губите им в дупките създават вибрации.

Милко Даскалов казва, че е подложен на непрекъснат тормоз, като земетресение от 2-ра или 3-та степен. Преди години стените на къщата му почнали да се напукват. „Пукнатините почнаха да растат. Оградите почнаха да се улягат”, обяснява той.

Нов асфалт на пътя не е полаган от 35 години. Дупките се пълнят само частично. Последният ремонт на пътя Русе – Кубрат от миналата есен е погълнал 113 000 лева. Въпреки това над 130 човека са подкрепили подписка с искане участъкът да се ремонтира основно.

„Става въпрос за много пари, предполагам. Генерално трябва да се направи ремонтът, а не само частично”, коментира кметът на село Червена вода Румен Русев.

Пътят Русе – Кубрат е включен в проектния списък за ремонти по програма „Региони в растеж” до 2020 година. Предстои да бъде утвърден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов