Христо Гърбов на гости в Русе

Актьорът получи златна значка „Русе“

Кметът Пламен Стоилов връчи Златна значка „Русе“ на актьора Христо Гърбов, с пожелание още дълги години да радва хората със своето творчество. Отличието е почетен знак на града, с който се удостояват „посланиците“ на Русе, онези които съумяват да съхранят и предадат неповторимия дух на града, съобщиха от пресцентъра на община Русе.

На срещата кметът на Община Русе заяви, че актьорът от „Комиците“ е един от творците, които поддържат нивото на самочувствие на русенци и носят в сърцето си града ни. Кметът не скри своите симпатии към творчеството на Христо Гърбов, като допълни, че е горд от цялостната работа на Общината и културните институции в града, които успешно работят заедно и успяват да възродят културата, връщайки гражданите в театралните и оперни салони. Стоилов представи накратко и бъдещите културни проекти на Общината като покани актьора във вече открития екомузей и в чаканата повече от 30 години Спортна зала, която ще отвари врати на празника на Русе – 06 май.

Кметът изрази и своето задоволство от обединяването на гилдията, благодарение, на която русенският театър се нарежда на чело в класацията сред най-добрите театрални трупи не само в Региона, но и в България, което води до качествени представления и привличане на добри актьори.

От своя страна Христо Гърбов изказа своето възхищение от случващото се в Русе както в културен план, така и в инфраструктурен – реновирането на институциите – паметници на култура. Актьорът каза още, че за него е изключителна чест и привилегия да носи почетната значка на Русе, която го превръща в посланик на града на свободния дух.