Дунавските общини направиха дарение на кораба „Радецки”

Капитанът на кораба получи почетна значка „Русе”

Днес на официална среща кметът на Община Русе Пламен Стоилов, в качеството си на Председател на Управителния Съвет на Сдружение Асоциация на Дунавските общини „Дунав“, дари на  националния музей „Параход Радецки“ готварска печка с керамичен плот и 100 бр. електрически крушки, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Приемо-предавателният  протокол беше приет от председателя на национален музей „Параход Радецки“ кап. Божин Божинов, а самото дарение ще бъде доставено на кораба. Това беше договорено още през 2014 год., когато музеят акостира на русенския бряг.

Кметът Пламен Стоилов изказа своята пълна подкрепа, като заяви, че трябва всички заедно да съумеем да опазим ценностите на миналото, предавайки ги в бъдещето на идните поколения. Стоилов връчи на капитана на кораба „Радецки“ почетна значка „Русе“, като един от хората, пазители на националния дух и идентичност.

От своя страна кап. Божин Божинов благодари за подкрепата на Асоциацията при осигуряването на необходимите консумативи за екипажа на кораба-музей и изказа своята признателност затова, че е удостоен с почетната значка на град Русе.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен