Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът Страхил Карапчански се качиха на кораба „Радецки“

Дунав

08-09-2014, 19:36

Снимка:

ruse-bg.eu

Автор:

Ruseutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Радецки" акостира край Русе

За последните 5 дни „Радецки“ е бил посетен от няколко хиляди русенци

Кметът Пламен Стоилов и зам.-кметът Страхил Карапчански посетиха днес акостиралия в Русе кораб „Радецки“, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

През последните дни корабът стана една от най-големите атракции в града. Русенският градоначалник бе посрещнат на борда от боцмана Владимир Маскаленко и капитанът Божин Божинов, който разказа, че през почивните дни освен многото деца и родители, корабът са посетили и три сватбени двойки.

Копието на легендарния параход, на който през 1876 г. се качват Ботев и четниците му,  беше на ремонт в Русенската корабостроителница. "Радецки" ще остане за посещения до утре следобед, когато ще бъде транспортиран чрез тласкача "Петър Караминчев" до Козлодуй.

"Нашето желание е по възможност този кораб, който идва през определен период за ремонти в Русенската корабостроителница, след това да остане за известно време като активно работещ музей край брега на реката. Иска ни се това да се случва всяка година, за да може русенци да се запознаят и да се докоснат до едни от най-сантименталните и знакови моменти в българската история", заяви Пламен Стоилов, който преди няколко месеца отново се качил на кораба, но в Козлодуй.

За последните 5 дни „Радецки“ е бил посетен от няколко хиляди русенци.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"