Арт салон „Любов и вино” отваря врати в Русе

Тони Димитрова ще пее на откриването

В Доходното здание в периода 23 януари – 16 февруари ще се проведе арт салон „Любов и вино“, стана ясно на пресконференция в Заседателна зала днес, съобщиха от община Русе. Събитието се организира от Мариан Савов – директор на ОП „Арт Русе“, Орлин Дяков – директор на ДТ „Сава Огнянов“, Съюза на българските художници – Русе, Община Русе и фондация „Русе – град на свободния дух“.

Орлин Дяков заяви, че за първи път театърът прави нещо заедно с общинска институция. Мариан Савов допълни, че това е първата крачка към едно ползотворно и дълго сътрудничество. Общински младежки дом ще подготви бутилка висока половин метър, която ще бъде поставена в МОЛ Русе в деня на откриването на арт салона “Любов и вино“. В нея всеки може да сложи своята валентинка, след което бутилката ще бъде запечатана и пусната по течението на река Дунав.

Арт салонът „Любов и вино“ ще бъде открит с Тони Димитрова, която участва в представлението „Диагноза Едит Пиаф“. Програмата ще включва различни събития – изложби, театрални постановки, музикални спектакли.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов