Мария Цветкова в ролята на Дездемона в Русе

Партньор на сопраното е Костадин Андеев

Мария Цветкова ще направи своя дебют в ролята на Дездемона – роля, за която е готова от две години, но както тя казва „просто сега се случи и може би така е трябвало”, съобщиха от Русенската опера.

На сцената в Русе, на 23 януари от 19 ч, сопраното ще си партнира с Костадин Андреев в ролята на Отело. Двамата таланти за ученици на професор Реса Колева.
Според Мария Цветкова Дездемона е еднопланова, но тя се е подготвила и знае как иска да я представи: „Дездемона е изключителна личност за епохата, в която е живяла. Тя е дъщерята на Венециански градоначалник – благородник. Омъжва се за мавър, въпреки несъгласието на родителите си само защото го обича! Логичен респект към една жена, която смело отстоява любовта си.”, коментира Цветкова.

Благодаря на Найден Тодоров, че ми повярва и ми дава възможност да представя моята Дездемона в Русе! Благодаря на диригента Славил Димитров, с когото ще дишаме и ще "спрем да дишаме" заедно. Благодаря на всички колеги, с които ще се опитаме да разкажем история на публиката, така че да ни повярва!”, добави сопраното.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов